Tell me and I will forget, show me and I will remember, involve me and I will understand. (Confucius)

In aanvulling op het boek vind je op deze pagina allerlei tips en materialen om - in navolging van de woorden van Confucius - zelf of samen actief aan de gang te gaan met de inzichten uit het boek.

Heel veel hulpmaterialen om mee aan de slag te gaan!

Maak van de leeservaring ook een leerervaring

Je kunt het boek natuurlijk in een korte tijd uitlezen. Het zal je zeker prikkelen en de oplossingenmachine zal in de weken daarna regelmatig bij je naar boven komen. Beloofd!

Maar echt leren vraagt volgens de wijze Confucius iets anders. Klik hieronder voor onze handreikingen om je eigen leerkansen tijdens het lezen enorm te vergroten. 

Materialen voor aan de muur of op het bureau

Download een aantal leuke kaarten, formats of poster voor op de muur, om de oefenstof wat meer tot leven te brengen in je dagelijkse praktijk. Je kunt iedere pagina printen of verslepen naar een ander document. Hieronder zie je een aantal previews.

De opdrachten uit het boek

Aan het eind van ieder deel staan steeds een aantal opdrachten. Je kunt deze hier downloaden en printen.

Alle afbeeldingen uit het boek

Wellicht gebruik je graag de afbeeldingen uit het boek voor in een presentatie of beleidsstuk. Hier kun je de afbeeldingen downloaden en vrij gebruiken.

Kijk ook eens naar onze toolkit

Toolkit voor het werken vanuit de bedoeling

Mocht je in je organisatie willen werken aan het vergroten van eigenaarschap en leiderschap dat past bij het werken vanuit de bedoeling, dan kan het handig zijn onze toolkit aan te schaffen. Let op: deze link brengt je naar onze andere site.